Странице

26. 4. 2015.

Flormar SuperMatte 41 - Opel Srbija





Nedavno mi je od Opel Srbija na kućnu adresu stigao paketić i unutra, medju vrlo lepim sitnicama, i jedan lak za nokte žute boje. Ok, znam da ljudi koji se bave PR-om u ovoj firmi nisu gledali u pasulj i nisu znali da mi je žuta jedna od omiljenih (pogotovo na noktima), već je ovo nešto kao zaštitna boja nove Corse, ali svakako sam se obradovala jer je neko vodio računa kome šalje poklon i jer je ispoštovao činjenicu da sam žensko, a uz to i majka, te je poklon učinio ličnim kada je poslao lak za nokte i majicu za dete (Opel kids linija). Lak koji sam dobila je, u stvari, Flormar SuperMatte 41 i u pitanju je čista nijansa žute. Da budem iskrena, ova nijansa nije moj prvi izbor, ali meni je u ovom trenutku legla kao kec na jedanaest, jer sam samo par nedelja ranije probala Maybelline Colorama Electric Yellow koji je gotovo identičan ovom Flormarovom četrdeset kecu, pa je to bio dodatni motiv da ga isprobam i napravim poredjenje. Dve skoro iste žute i dve potpuno različite formule. O Colorami, kao i o nekim drugim žutaćima koje ovih dana isprobavam u potrazi za svojom nijansom, biće više reči u nekom od narednih postova.




Ja Flormar lakove za nokte volim, nisam gadljiva na njihovu (manju) cenu i ne mislim da su manje kvalitetni zbog iste, naprotiv. Više puta sam se uverila da poseduju bolju formulu od nekih skupljih i izvikanih marki. Pitanje je samo koji Flormar će mi bolje leći i koja boja mi se više dopada. Četrdeset kec, kao što rekoh, nije moj izbor, bar ne na prvu loptu, jer je to ona tamnija žuta, ja je zovem taksi nijansa i dosta je hladnija i zagasitija od žute koju inače volim. Skroz je čista, kremasta i nema zeleni podton. Lak je prilično gust, a boja je dosta dobro pigmentovana ako imamo u vidu da je u pitanju žutać i da sa njima obično postoji problem oko pigmentacije. Za potpunu pokrivenost potrebna su dva sloja, ali nije neophodno da prethodni bude skroz suv, ja sam drugi sloj mazala čim sam nanela lak na obe ruke, pa sam krenula ispočetka, dakle, prvi sloj je još uvek bio prilično svež. Ipak, sporije se suši nego što sam očekivala i u odnosu na neke druge Flormarove lakove koje sam probala.

Iskreno, nisam se nadala da će se ovaj lak na noktima tako dobro ponašati, jer u bočici ipak izgleda drugačije, nekako je ''tup'' i previše zagasit i neodredjen, a tek kada se namaže postaje ''življi'' i dobija baš lep završni sjaj koji ga čini atraktivnijim. Zbog četkice koju ima, a Flormarove četkice meni uvek lepo legnu, jako se lepo i lako nanosi i ne postoji veći problem sa iscrtavanjem kontura oko ivice nokta. Postojanost je solidna, meni se na noktima zadržao oko pet dana bez povlačenja ili pucanja. Jedino nisam uspela da testiram da li ostavlja žute tragove po noktima kada se skine, ali to i nisam mogla, jer bih morala duže vreme da ga koristim, a do sada sam ga namazala samo dva puta. Skidanje laka, ako imate dobar odstranjivač, ne predstavlja problem. Na ovoj bočici nije označena milimetraža, ali poznajući Flormar lakove, znam da bočica sadrži 10 ml laka i ova boja može lako da se nadje na njhovim prodajnim mestima po ceni od 149,00 dinara.


*Ovo nije sponzorisan post, već moja dobra volja da u istom spomenem firmu Opel Srbija i da sa drugima podelim utiske o poklonu koji sam od njih dobila.







4 коментара:

  1. Ja sam sad prvi put kupila Flormar lakove i malo je reci da sam odusevljena.Bas je lepa boja ☺

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala :)
    Ja ih imam dosta, već su me upamtili u Stadionu gde ih kupujem. Sad baš gledam koji bih sledeći post mogla da izbacim i već vidim da će opet biti neki Flormar. U početku sam bila skeptična, valjda jer sam slučajno naletela na neki koji mi nije odgovarao, ali kasnije sam ukapirala da imaju širok spektar boja i što je najvažnije, dosta su dobro pigmentovani :)

    ОдговориИзбриши
  3. Nikad do sada nisam nosila zutu nijansu laka, ali ovaj mi deluje prelepo. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj, ne može da škodi, ovaj ili bilo koji drugi žutać, sad je idealno vreme za to kad ima sve više sunca :)

      Избриши

Hvala što izdvajate vreme za komentare. Imajte u vidu da je ovo ameterski kutak i da su fotografije i tekstovi pisani u tom kontekstu, pa često nisu savršeni, ali to i nije cilj ovog bloga. Svaki savet, ideja, preporuka, pa i kritika su dobrodošli ako su iskreni. :)