Странице

10. 4. 2015.

DEBORAH Shine Tech 18



Evo, ni dan danas ne znam čemu ovaj lak i koja je fora sa njim, osim što je ostao upamćen kao veliko razočaranje. U bočici, na rafu, mamio je sitnim, svetlucavim česticama, gliterima, šta li su, iako mu je osnova crna, a ja ne volim crne lakove. Medjutim, dopao mi se kontrast koji ove čestice prave u odnosu na crnu boju, pa još sve to pod veštačkim svetlom u parfimeriji, stvarno je izgledao moćno. A onda...





...hladan tuš kada sam ga namazala prvi put. I drugi. I treći. Jer, ono što u bočici svetluca i izaziva pažnju, na noktima postaje blago mat, pa se gubi sva suština ovog laka. Te svetlucave čestice, gliteri, na noktima, kada se lak osuši, ne sijaju dovoljno jako kao u bočici, zapravo ne sijaju uopšte, možda se eventualno malo presijavaju ako se približite nekom izvoru svetlosti, ali u prostoriji gde je svetlo normalno (prosečno) ili napolju, na suncu nema tog efekta koji bi trebalo da se dobije. Još je gora stvar kada nanesete dva sloja koliko je potrebno za potpunu pokrivenost. Sa jednim slojem nekako i može da prodje, ali sa dva sloja ovih čestica uopšte nema. Fantomske čestice, čas ih vidiš, čas ne. Intezitet boje je slabiji kada se lak nanese na nokte i meni to deluje nekako siromašno, jeftino. A ni crna osnova, da budem iskrena, nije bog zna kako pigmentisana. Moja je greška što nikada preko njega nisam namazala neki top coat koji bi možda izvadio stvar, ali ako već na prvo mazanje lak ne radi posao koji treba da radi, šta ja imam tu da se cimam i sama da ga popravljam. Takodje, na dodir su nokti od njega hrapavi i meni to nije smetalo, ali nije zgoreg pomenuti i taj efekat.

Teže se skida od drugih lakova i potrebno je biti malo uporniji zbog tih glitera, ali opet nije toliko teško kao što sam pomislila da će biti, pa sam se prijatno iznenadila. Nije potreban celofan za skidanje, sve se završava dobrim odstranjivačem i vatom u par poteza. Jedino pretpostavljam da bi češća upotreba ostavila žutilo na noktima, mada ne smem to sto posto da tvrdim, ja sam ga koristila samo par puta i brzo skidala, ali hej, govorimo o crnom laku! Četkica je manje više zahvalna i nije teško rukovati njom, možda bi za nijansu bila bolja da nije deblja pri vrhu nego ujednačena celom dužinom, jer su ovako konture na kraju nokta malo musavije odradjene. Najbolja stvar kod ovog laka je što se jako brzo suši i tu nema nikakvih problema, jer dok namažete drugu ruku, prva je suva i već možete da počnete novi sloj. Takodje, bočicu ovog laka imam već jako dugo i za sve ovo vreme nije se zgusnuo i promenio nakon otvaranja. Sve slike u ovom postu sem poslednje namerno su uradjene na dnevnom svetlu da bih pokazala koliko ništa kod ovog laka nema smisla (ni u fokusu, ni van njega), a na poslednjoj slici je situacija tek za nijansu bolja (u kupatilu, ispred ogledala, odmah ispod sijalice uperene u nokte). Za devojke koje vole ovakve efekte na noktima, savet je da uzmu običan crni lak i jedan sa šljokicama, pa da same kombinuju i doziraju oba. Jeftinije je i sigurno će lepše izgledati.


                   

                   

                            

6 коментара:

  1. Utisci su nam isti, s tim što za razliku od tebe ja baš volim crne lakove pa me je ovo razočaranje baš pogodilo.
    Ako ikada poželiš ponovo da daš šansu crnom laku sa holo šljokicama probaj Zoya Storm.

    ОдговориИзбриши
  2. Setila sam se tebe kad sam pisala taj deo kako ne volim crne lakove, tj. sve vreme sam imala u glavi da ih neko voli :) Drago mi je što delimo utiske, znači nije ipak nije do mene, već do laka. I hvala na preporuci za Storm :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije do tebe, do laka je :D
      Ja sam u jednom momentu inače uzela da na rozetnu preko ovog laka nanosim nadlak kako bih ga uglačala. Tek posle osmog sloja je postao sasvim gladak. Ostale je sve bukvalno progutao.

      Избриши
  3. Одговори
    1. Drago mi je kad čujem da ga neko voli i krivo mi je što to nije slučaj sa mnom :D a toliko mi se mnogo dopadao na rafu :)

      Избриши

Hvala što izdvajate vreme za komentare. Imajte u vidu da je ovo ameterski kutak i da su fotografije i tekstovi pisani u tom kontekstu, pa često nisu savršeni, ali to i nije cilj ovog bloga. Svaki savet, ideja, preporuka, pa i kritika su dobrodošli ako su iskreni. :)