Странице

05.05.2015.

DEBORAH Milano Pret-a-Porter - I'm Your Mermaid 58

Nikada nisam bila veliki ljubitelj malih lakova, valjda jer sam uvek imala utisak da me je neko time potkrao, a nijedan lak ne potrošim do kraja, pa mi male bočice zato nisu previše isplative. Takodje, te male bočice kao po pravilu uvek imaju neke predebele ili pretanke četkice kojima je nemoguće raditi i koje mi idu na živce, drške su im često minijaturne i jedino što je kod njih pohvalno je to što lepo staju u putni neseser ili torbicu za šminku kada negde idete, pa vas ne boli glava gde ćete sve smestiti. Slično je i sa kućnim štekovima u kojima držite svoje lakove, jako malo mesta zauzimaju. Sve drugo (kvalitet, postojanost, boja) je manje više diskutabilno, a neretko koštaju kao veći lakovi, tako da uvek prednost dajem većoj milimetraži.

Deborah je još pre par godina na tržište izbacila ove male, ''smalto'' pre-a-porter lakove, bilo je ih lako naći u Liliju, pa ih onda jedno vreme nije bilo uopšte, pa su se opet pojavili, pa sad kako gde, negde ih ima, negde nema. Ja sam se zaljubila u dve različite boje, jedna je bila pink (Marshmallow candy - 63), a druga ova o kojoj danas pišem u postu  (I'm Your Mermaid - 58), tako da sam i ja rešila da dam šansu malim lakovima.

Kod obe boje u pitanju je srednje tečni lak sa dodatkom vrlo sitnog šimera. Konkretno, ova ''sirena'' je tirkizna sa jakom plavom u sebi i ima srebnkasto-plavi šimer, pa jako lepo svetluca na suncu ili veštačkom svetlu. Pre par godina kada sam ga prvi put probala nisam bila preterano oduševljena što moram da mažem čak tri sloja da bih pokrila nokat, a slična situacija je bila i letos kada sam imala duže nokte i opet se ponovio taj problem. Sada medjutim, sa ovako kraćim noktima koje nosim, mogu i dva sloja da se namažu i dobija se lepa pokrivenost bez praznih mesta po noktima, mada sam ja dodala i treći čisto da proverim kako će se sada ponašati (na svim slikama su dva sloja). Četkica, inače, ne ostavlja tragove, nema vidljivih linija od prelaska, a lak se jako lepo stapa na noktima. Da stvar bude bolja, četkica je, iako mala i kratka, dosta dobre debljine i sa njom nema mnogo problema. 

Ono što je na mene ostavilo najjači utisak je brzina kojom se lak suši, a to je ravnomerno kod svih slojeva, a naročito kod trećeg koji se po pravilu sporije suši. Za par minuta je sve bilo gotovo. Takodje, koliko je sušenje dobro, toliko je i postojanost ovog laka solidna. Naravno, posle izvesnog vremena se povlači i na vrhu pravi belu liniju (to se vidi na poslednjoj slici), što i nije mnogo strašno. Na noktima se u proseku zadržava po 3-4 dana, a samo skidanje nije zahtevno. Po otvaranju bočice, lak se ne zgrušava, može da stoji duže vreme otvoren (u skladu sa rokom trajanja), a da ne promeni strukturu i to je slučaj ne samo kod mene, već i kod drugarice koja ga takodje ima, a kod koje sam baš ovo proveravala. Na slikama ne može sasvim lepo da se prikaže njegova prava boja, nekako je plavlji nego što stvarno izgleda, uživo je ipak nežniji. Zanemarite moje užasno kratke nokte, lak je svakako lepši na dužim, ali zbog bebe sada moram ovako da nosim.
3 коментара:

Hvala što izdvajate vreme za komentare. Imajte u vidu da je ovo ameterski kutak i da su fotografije i tekstovi pisani u tom kontekstu, pa često nisu savršeni, ali to i nije cilj ovog bloga. Svaki savet, ideja, preporuka, pa i kritika su dobrodošli ako su iskreni. :)