Странице

2. 4. 2012.

Essence colour & go - Walk of Fame 34





Da me neko sada pita zašto sam jesenas kupila sivi lak za nokte (popularno prozvan - blatnjavac), verujem da ni posle višečasovnog razmišljanja i upinjanja da dam koliko toliko smislen i zdravorazuman odgovor, ne bih uspela da nadjem pravi razlog i motiv svog postupka. Pripisaću tu kupovinu trenutnom hiru, a mogu da upotrebim i izreku ''Kud svi Turci, tu i mali Mujo'', pošto je jedno vreme medju devojkama vladala pomama za blatnjavcem i njegovim verzijama, pa sam verovatno na trenutak pomislila da bi isti i meni mogli da se dopadnu. Essence colour & go - Walk of Fame 34 je jedna od tih verzija. Naravno, ovaj Essence koristim samo ja (autorka ovog teksta i recenzije o njemu), a druga autorka našeg bloga uspešno ga izbegava, mada ga je i ona namazala probe radi kada je donesen kućí, iako verovatno to neće priznati ni pod prinudom. Kupila sam ga još jesenas, ali sam ga od tada namazala samo dva puta (drugi put prekjuče) i mišljenje o njemu još nisam sasvim izgradila. Radi se o tome da sam skratila nokte pre neki dan, ali više nego što je trebalo, pa još uvek nenaviknuta na njih, bila sam u nedoumici koji lak da namažem. Valjda mi je bilo mi žao da trošim bilo koji drugi (čitaj: lepši) lak dok mi nokti ne porastu na odgovarajuću dužinu i samo zbog toga je izbor pao na blatnjavca. Ipak, moram da priznam da Walk of Fame divno stoji na kratkim noktima, a koliko je lep tek sam sada uvidela. 

Lak je izuzetno gust, a struktura mu je kremasta. Poseduje deblju četkicu, ali ona ne pravi problem pri aplikaciji, jer ne zadržava lak na prelazu izmedju nje i drške (a deblje četkice kao po pravilu stalno pokazuju sposobnost da to rade i to me mnogo nervira). Vrlo brzo se sa njom završava posao. Pokrivenost se dobija tek sa dva sloja, ali je u tom slučaju potpuna. Sa jednim se nokat još uvek providi, a uz to se i linije pri mazanju jasno ocrtavaju. Sa dva sloja je već cela stvar mnogo bolja, boja je punija i intenzivnija, a na suncu predivno sija. Postojanost je za sada dobra. Napominjem da ga imam na noktima tek treći dan, ali da se još uvek nije pojavila bela linija na vrhu nokta ili bilo kakva promena u vidu krzanja i guljenja. Stoji kao zacementiran, mada ne isključujem mogućnost da i zbog boje imam takav utisak. :) Podsećajući se prethodnog mazanja, znam da je postojanost i tada bila dobra. Nosila sam ga pet dana sigurno. Lak se, medjutim, mnogo sporo suši i to mi je zadalo dosta glavobolje. Osim ako nemate neki dobar top coat (nadlak) za brzo sušenje, pripremite se na čekanje i budite stpljive (i nikako ne idite u krevet pre nego budete sigurne da je lak potpuno suv, jer u suprotnom na noktima ostaju urezane linije i otisci od posteljine kao pozrdrav za dobro jutro kada se probudite).  Druga bitna stvar koja mi se ne dopada kod njega, pored sporog sušenja, jeste i brzo zgrušavanje laka. Namazan je do sada ukupno tri puta (ja dva, druga autorka bloga jednom) i već mi je jasno da će svako naredno mazanja biti teže zbog promene njegove strukture. No, to je izgleda večiti problem kod Essence colour & go kolekcije i mogu samo da slegnem ramenima, ne vredi da se nerviram. Bočica sadrži 5 ml i lako se nalazi po svim DM drogerijama. 

Da li zbog toga što nije bio moj favorit na prvu loptu, pa me je iznenadio ili zbog činjenice da retko koristim lakove sličnih nijansi, pa nisam na iste naviknuta, a možda i zbog toga što se savršeno uklapa u moju prolećnu/jesenju garderobu u kojoj dominiraju crna, krem, safari i braon boja (onaj april u Beogradu što ga je spevao Zdravko Čolić je napokon stigao, ali je opet iznenada zahladnelo, pa je pored prolećne još uvek aktuelna i jesenja garderoba), ovaj lak je učinio da se baš lepo oraspoložim i da od momenta stavljanja ne prestajem da gledam svoje ruke. Promena je, u svakom slučaju, velika. I za sada izuzezno prijatna. 









7 коментара:

  1. Jao kako je divan! :)))
    Kupujem koliko sutra, oduševila sam se bojom ♥

    ОдговориИзбриши
  2. Stvarno ne znam sto si ga izbegavala. Divno ti stoji !!

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман2.4.12. 23:11

    Meni su blatnjavci super! Mogu jako lepo i elegantno da izgledaju..
    I neka mu druga autorka ipak da sansu :D

    ОдговориИзбриши
  4. Ma divan je skroz! Ja sam moj prosledila jer imam nekih 4-5 jako slicnih, a ovaj je bas loseg kvaliteta, inace blatnjave jako volim, mislim da je skroz elegantna boja pogotovo na svetliji ten

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман5.4.12. 02:46

    Ja sam se ranije čudila kako nekom mogu da budu lepi kada su groooozni, pa ih sad obožavam! :)

    Blatnjavce jednostavno moraš da zavoliš! :D

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala devojke na komentarima. Od sada definitivno obraćam pažnju i na blatnjavce, čak sam sigurna da ću potražiti i druge nijanse što pre. :)))

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман9.4.12. 14:06

    svaka cast svima koji iznesu ovakve blatnjavce, mene ne vole :D

    ОдговориИзбриши

Hvala što izdvajate vreme za komentare. Imajte u vidu da je ovo ameterski kutak i da su fotografije i tekstovi pisani u tom kontekstu, pa često nisu savršeni, ali to i nije cilj ovog bloga. Svaki savet, ideja, preporuka, pa i kritika su dobrodošli ako su iskreni. :)