Странице

8. 3. 2012.

Twenty One cosmetics (21) #11





Prošle godine (2011.) Lilly je u prodaju izbacio nekoliko lakića pod nazivom Twenty One cosmetics koji se mogu naći u Lilly drogerijama. Pretpostavljam da to već odavno znate, no nije loše i naglas izgovoriti. Cena im je vrlo niska, u početku je bila samo 99 dinara, onda je nešto malo povećana, na oko 110 čini mi se, pa je vraćena na prvobitnu. Kolekcija poseduje svega par nijansi, na prvi pogled vrlo nemaštovitih i oskudnih, ali medju njima sigurno da može da se probere par zanimljivih, barem za probu, kao na gornjoj slicici, na primer. Jedan breskvasti i dva pojačano sedefasta: roze i tamno ljubičasti.





Čitajući komentare po Internetu, a priznajem da ih nema mnogo, učinilo mi se da devojke i nisu posebno zadovoljne njima. A onda, opet, slušajući komentare devojaka iz svoje neposredne okoline vidim da nisu ni toliko loši kao što se o njima piše. Svakako im kvalitet, postojanost i dobra formula nisu na zavidnom nivou, no probajući sva tri laka sa slike (što je, cenim, sasvim dovoljno da se stekne bar prvi utisak), shvatila sam da je ona stara ''koliko para toliko muzike'' sasvim opravdana, ali da ovi lakovi i pored toga mogu s vremena na vreme da se upotrebljavaju, te da ne moraju nužno odmah da lete u kantu. 

Da ne bih ovaj post maltretirala slikama i svojim utiscima za svaki lak ponaosob, danas ću se usredsrediti samo na jedan od njih, prvi koji sam probala. Reč o broju 11. Lakovi su inače obeleženi samo brojevima, uprkos mojim simpatijama prema zanimljivim nazivima na poledjini bočice ili drški četkice koje volim da čitam i tumačim po parfimerijama i drogerijama, a nedostatak kreativnosti od strane proizvodjača ogleda se i u samoj ambalaži: bočice neodoljivo podsećaju na Rimmelove. No, da sada ne bismo mešali babe i žabe, jer sam i ovako suviše odlutala od teme, sličnost (ili ne?) izmedju Aurinih ambalaža sa drugim proizvodjačima pokazaću vam u nekom od narednih postova.




Dakle, danas vam predstavljam Twenty One, br. 11. Radi se o vrlo neutralnoj boji, breskvastoj nijansi koja nije jaka, ne dreči i ne vrišti sa noktiju, a može biti idealna kada idete na ispit kod nekog strogog konzervativnog profe, na poslovni sastanak ili u posetu roditeljima vašeg dečka. Lepo se kombinuje i sa većinom drugih boja. Lak se, uprkos tečnoj teksturi, izuzetno lako nanosi, ali je četkica sitnija i tanja nego što bi za moj ukus trebalo da bude. Na prvi pogled, njen kvalitet i izgled mogu da odbiju, ali kada jednom udjete u štos sa njom uverićete se da nije mnogo zahtevna. Za kratke nokte je dovoljan jedan jedini sloj i pokrivenost je postignuta (vidi slike dole). Za duže, verovatno bar dva. Suši se prosečno brzo, otprilike kao većina drugih lakova. Mana je mu je nepostojanost i to što se vrlo brzo, već nakon dva-tri dana, krza sa noktiju ili ostavlja onu čuvenu belu liniju koja duž ivice nokta izlgeda kao da se lak u celosti povukao na dole. Ne pomažu mu ni top coatovi ni bilo koja druga magija - lak jednostavno nije predvidjen da stoji dugo. Ubedjena sam da, čak i ako ne radite sve one svakodnevne radnje koje inače radite, poput pranja sudja ili pranja kose, slobodno u jednom momentu možete očekivati da će lak sam od sebe, bez objašnjenja kako i zašto, početi da se ljušti sa noktiju kroz dva dana. Ali, to je 99 dinara, sećate se cene sa početka? ;)





Sve u svemu, ukoliko niste klasična lakoholičarka ili jeste lakoholočarka koja brzo menja boje, ako ne patite od zvučnih naziva koje morate da posedujete u vašem kozmetičkom neseseru i ne opterećujte se pitanjima i pogledima uprtim u vaš novčanik, ovaj lak može da prodje kao sasvim dobra ideja, naročito u naletima dosade i kada se nema šta pametnije staviti na nokte, te ukoliko želite da se primirite nakon nekog težeg plavca ili upadljive crvene, a ne želite da idete ''gole'', bez ičega na noktima. Nešto kao prva pomoć. U tom smislu, slobodno možete sebi da dozvolite ovaj izlet i onda sigurno nećete pogrešiti ako ga uzmete. Isto to, na kraju krajeva, i ja radim sa njim. :)






5 коментара:

  1. Анониман9.3.12. 16:24

    Meni su ovi lakovi "za zaobici". Nijansa 11 na mojim noktima vristi narandzasto, toliko je retka formula da sa jednim slojem ne prekriva zadovoljavjuce, a bela crta se pojavljuje za manje od 24h.

    ОдговориИзбриши
  2. imam ja onaj ljubicasti sa slike i nisam bas zadovoljna postojanoscu.
    ja sam inace fan ljubicastih lakova sa simerom i mat ali svejedno volim da ih kombinujem na tamnijoj podlozi, i ovaj mi bas lepo ispadne u kombinaciji sa crnim,ali je postojanost slaba strana.svidja mi se boja i kako je gust ali mi nikako ne odgovara sto je slabo izdrzljiv :( hvala za pracenje mog bloga.
    dopada mi se ovo sto vidim ovde, nadam se novim postovima i komentarima kod mene.Veliki pozdrav i praticu Kutak za lakove. :))

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман2.5.12. 16:31

    Meni ni jedan lak ma koliko skup ili jeftin ne drzi duze od pola dana... Samo mi je trajni french stajao na noktima tri dana, tako da budite srecne kada vam jeftin lak traje tri dana :P

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман17.6.14. 13:33

    Pozz
    Sviđaju mi se lakovi, rozi 17 sam dobila na poklon i oduševila sam se :)
    Tražila bih još neki ali ne znam koje sve nijanse postoje..
    Da li postoji negdje slika paleta boja?

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман8.7.15. 10:51

    Meni su ok imam ih nekoliko, fino ih namažem i stoje lepo jedino što mi se četkica ponekad zalepi za bočicu ali to nije meni neki problem....

    ОдговориИзбриши

Hvala što izdvajate vreme za komentare. Imajte u vidu da je ovo ameterski kutak i da su fotografije i tekstovi pisani u tom kontekstu, pa često nisu savršeni, ali to i nije cilj ovog bloga. Svaki savet, ideja, preporuka, pa i kritika su dobrodošli ako su iskreni. :)