Странице

13. 3. 2012.

Miss sporty Hipnotic Turquoise



Pre nego što počnem recenziju za Miss sporty Lasting Colour 60 - Hipnotic Turquoise, treba da napomenem vrlo bitnu stvar: blog ''Kutak za lakove'' vode dve autorke. Da se jedna od njih pitala, ovaj lak se verovatno nikada ne bi našao na listi lakova za kupovinu, pa samim tim ni na našem blogu. Ipak, budući da tekst koji čitate piše ona druga, Miss sporty LC 60 se već uveliko nalazi u našoj kolekciji i jedan je od omiljenih. U stvari, što se nje tiče, bila je to ljubav na prvi pogled. 







Miss sporty Lasting Colour lakovi za nokte imaju 7ml i mogu se naći u DM-u i Mauricijusu. U DM-u koštaju 169,00 dinara, a u Maricijusu 120,00 (tako bar piše na njihovom sajtu, ali ne znam koliko često ažuriraju isti, nemojte me držati za reč). Rafovi su obično uvek puni, mada je paleta boja u ponudi vrlo slaba i monotona (vidi sliku dole). Zapravo, sem pomenute šezdesetice, jednog crvenog i jednog roze laka, u ovoj kolekciji ništa drugo nije zanimljivo. Naravno, ovde ne računam Miss sporty baze, top coatove i druge lakove za negu noktiju koji su presedan.






Broj 60 definitivno je divna zeleno-plava bojica koja menja jačinu i intezitet u zavisnosti od svetla (prirodno/veštačko) i doba dana (jutro/veče), te se može prikazati kao hipnotička tirkizna koja je pomenuta u samom nazivu, ali i kao otrovno zelena. Posebno lepo stoji na kratkim noktima i prilično je nekonvencionalna. Ipak, upkos boji, lak nije napadan i ne siluje celokupan izgled. Dominira tek onoliko koliko mu same dozvolite, pa je uz odgovarajuću garderobu i šminku neupadljiv. Dobro, možda malo preterujem i možda reč ''neupadljiv'' nije najbolji izbor za broj 60, ali ovaj lak je svakako zgodan za kombinovanje i uz malo truda može se izvesti da nokti sa njim ne štrče previše. Četkica je deblja, a lak se nekim lošim trikom večito skuplja na prelomu izmedju nje i donjeg dela drške, pa to ume da bode oči. No, nije ništa strašno i nije za paniku. Svakako bi ta četkica mogla biti bolja, ali može sa njom da se radi i ovako. Sa estetske strane gledano, etiketa sa deklaracijom koja je nalepljena na dršci vrlo brzo se kida ili se tekst koji je na njoj napisan guli. To, naravno, nije do proizvodjača, više do uvoznika, ali može da izgleda neuredno. Tekstura laka je gusta, ali su linije po noktima kada se lak namaže iz nekoliko poteza vidljive na prvom sloju, pa mazanje i pokreti četkicom moraju biti ujednačeni i uvežbani. Dva deblja sloja su dovoljna za kratke nokte da bi se dobila potpuna pokrivenost i željena jačina boje. Oznaka ''Up to 7 days'' navodno se odnosi na samoosvežavajuću i 20 posto dugotrajniju formulu, te lak na noktima opstaje i do sedam dana bez da gubi sjaj i boju. Očito je reč o dobrom marketinškom triku, kao i kod većine oznaka ove vrste na drugim lakovima, jer nikako ne stoji netaknut sedam dana. Pet možda, ali sedam ne. Lako se skida, medjutim, izuzetno jako boji, odnosno žuti nokte, pa je kao vid zaštite neophodno staviti dobru bazu svaki put pre njegovog nanošenja.  

Hipnotic Turquoise nemam običaj da nosim često, valjda plašeći se da ne istrošim čaroliju koju ima. Sebično ga čuvam samo za specijalne prilike, jer kada ga stavim ne mogu da ne prodjem neopaženo. Ovo sigurno nije lak koji ćete nositi ako ste damica i ako se oblačite i ponašate u skladu sa tim pojmom. Zato ga jedna od dve autorke ovog bloga nikada ni ne stavlja. Ipak, ako ste slobodniji i malo više egzibicionistički nastrojeni, onda je ovo lak koji biste svakako barem jednom morali da probate. 







6 коментара:

  1. Ovo je savršen lak, imam ga i ja ali meni nažalost nikako ne stoji zbog užasno bledog tena :(

    ОдговориИзбриши
  2. Mnogo dobra boja, lep je taj sitan shimmer!

    ОдговориИзбриши
  3. boja je prekrasna! ide na moju wish listu!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман13.3.12. 23:02

    Super je lak! I nekako mi ide uz tebe! :)

    I cestitam na blogu!!! :*

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala, devojke! :*

    Lak je definitivno broj jedan za jesen/zimu. Lep je i kada se matira. Moj favorit trenutno. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Posto sam malo odgajila nokte da mogu da ih mackam u boji, stavila sam bas ovaj koji imam vec nekoliko godina i trosim 2 puta godisnje... Stvarno sam prezadovoljna lakicem! Posto radim na racunaru, svaki mi se vrlo brzo iskrza, ali je ovaj preziveo 3 dana, a mogao je i 4. da mi nije dosadila ista boja na noktima ;)Dok sam na primer jutros namazala maybelline Mini Colorama lak i evo, vec posle par sati, svaki nokat je iskrzan, pa cak i oni kojima ni ne kuckam (mali)! Boja je fenomenalna, ciklamasta "Vibrant Fuchsia" (imam jos ljubicasti i bordo), ali sta vredi kad ne stoji na noktima, bar mojim ne... tako da cu morati da kupim jos neku boju Miss Sporty :)

    To sam htela da podelim sa vama! :***

    ОдговориИзбриши

Hvala što izdvajate vreme za komentare. Imajte u vidu da je ovo ameterski kutak i da su fotografije i tekstovi pisani u tom kontekstu, pa često nisu savršeni, ali to i nije cilj ovog bloga. Svaki savet, ideja, preporuka, pa i kritika su dobrodošli ako su iskreni. :)