Странице

15. 3. 2012.

Gabrini lakovi za nokte





Razlog zašto danas pišem o Gabrini lakovima za nokte je taj što sve češće čujem pitanje o mestima gde mogu da se kupe i jedno te isti odgovor na njega - kod Kineza. Traženi jesu, mada prve reakcije na ovaj odgovor nisu uvek iste. Rečenica ''kod Kineza'' obično je glavna asocijacija na jevtino, pa u skladu sa tim i nekvalitetno. No, i pored toga, Gabrini lakovi, čini mi se u Turskoj proizvedeni, jako su popularni. Možda baš i zbog smešne cene. Ako ste i vi u konstantnoj potrazi za njima, evo par stvari koje bi trebalo da upamtite:

  • Prvo, Gabrini lakovi se, osim kod Kineza, jako teško nalaze po Beogradu. Skoro nigde ih nema, većina uvoznika ne raspolaže sa ovom markom, a naći one koji ih imaju u svojoj ponudi skoro je nemoguća misija. Doduše, ako je za utehu, uvek imaju svoj štand na Sajmu kozmetike, ali imajte na umu da se isti održava samo dva puta godišnje u našem gradu. Ako vam Kinezi nisu najsrećnije rešenje za shopping, zaobidjite ove lakove. U suprotnom, samo ćete izgubiti vreme, nerve i strpljenje u pokušaju da ih nadjete na nekom drugom mestu. Ovo je provereno više puta.

  • Drugo, Gabrini lakovi za nokte imaju izuzetno jak miris, potpuno drugačiji od mirisa većine drugih lakova. Ako ih nikada ranije nista upotrebljavali, obavezno se pripremite na to. A, ako volite da njuškate bočicu kad je otvorite, onda to uradite pažljivo. Jak miris koji ovi lakovi imaju može bez problema da onesvesti i čoveka od 100 kila. Sreća u nesreći je što se miris ne zadržava kada lak nanesete na nokte i kada se osuši.



  • Kupovina kod Kineza najčešće podrazumeva da ''nema lacun'', a kad ''nema lacun'' znači da nema ni reklamacije ni povraćaja novca u slučaju da sa lakom nešto nije u redu. Pretpostavljam da će bar neko od vas da se zapita šta sa lakom može da ne bude u redu, jel da? Evo, odgovoriću vam odmah. Moja poslednja kupovina Gabrini lakova brojala je ukupno četiri bočice, ali su po otvaranju samo tri bile upotrebljive. Drška na jednom od njih bila je potpuno hendikepirana, jer je njena nesrećna četkica završila na dnu bočice (kao dokaz prilažem sliku dole). Naravno, lak je i pored toga mogao da se koristi, jer sam zamenila četkicu (uzela jednu od prethodno potrošenog laka), ali osećaj nije bio nimalo lep kad mi se ta glupost dogodila. Ako plaćam nešto što želim da imam, onda hoću da to ne bude polomljeno, zar ne? Takodje, dešava se i to da su lakovi često zakoreli na vrhu ili da su bočice iz neidentifikovanog razloga ispražnjene na pola.

  • Cena je, medjutim, sasvim solidna stvar u celoj priči. Bočica košta 80,00 dinara, ima 13 ml, a urbana legenda kaže da možete da se cenjkate, pa da kupite dve bočice za 100. Nisam pokušavala da potvrdim legendu. 




  • Lakovi se vrlo lako nanose i prilično su gusti, bar ovi koje ja imam. U nekom od narednih postova planiram da vam predstavim svaki pojedinačno sa sličicama, pa ćete moći da vidite kako to izgleda. Za sada je dovoljno da spomenem da sam bila prilično iznenadjena kada sam shvatila da nemam problem da ih nanesem, čak ni onaj osakaćeni sa uništenom četkicom. Lepo se mažu i dobro pokrivaju. Za kraće nokte dovoljan je jedan sloj, mada su svetlije boje uvek za nijansu redje, pa u tom slučaju mora i dva sloja. Četkica je srednje debljine i nije teška za rukovanje, ali kod nekih Gabrinija morate da budete pažljiviji pri mazanju, jer postoji tendencija pravljenja grudvica, tj. mehurića na noktima. 

  • Gabrini lakovi se brzo suše i zgrušavaju, otprilike već na pola bočice. Pošto tada menjaju teksturu u oblik žvake, više nisu upotrebljivi. Ni postojanost im nije jača strana. Vrlo brzo se povlače i prave belu liniju na gornjem delu nokta, a onda i krzaju. Ako dogurate sa njima do četvrtog dana budite uvereni da je i to preko očekivanog maximuma. Dobra stvar je što se lako skidaju (pod pretpostavkom da imate dobar skidač) i ne prave problem u vezi sa tim. Boje su im dosta živopisne, ponuda je dobra, a pored osnovne Multivitamin kolekcije kod nas se mogu naći i Gabrini Summer Edition, Gabrini Elegant i Diamond Gabrini.



14 коментара:

  1. Meni su Gabrini lakovi bili pravo otkriće, oduševila sam se time koliko je jednostavno naneti i kako lepo pokrivaju :)
    Gabrini Diamonds su savršeni, D54 je najlepši lak koji sam ikada imala :))

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман15.3.12. 12:06

    Jedno vreme sam ih bas trosila, al sam se posle uverila koliko zaista imaju jaci miris (da ne kazem smrad) od svih drugih koje imam. Al ipak sam sacuvala dva omiljena :)
    U svakom slucaju su jeftini i dobar je nacin da se proveri da li ti neka boja stoji.
    A kod kineza ih ne bih kupovala, suludo je. Cak i u parfimerijama se masovno otvaraju i isprobavaju.

    ОдговориИзбриши
  3. Jeste im miris jak, pošteno, mada meni lično ne smeta toliko.
    Još jedna stvar koja mi je kod njih bila pravo iznenađenje jeste postojanost.
    Preživeo je celih nedelju dana, uz redovno pranje sudova, pravljenje hleba i svakodnevni rad koji uključuje tastaturu, svaka čast :)

    ОдговориИзбриши
  4. Joj, blago tebi kada ti toliko dugo izdrže na noktima. Nama svega par dana (jednoj malo duže, oko četiri do pet, drugoj ni toliko, jedva par). Možda zavisi i od same boje (nijanse) i od kolekcije. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo se odnosi na ove diamond nijanse, D54 naročito, jedva sam ga skinula i skidačem laka :D

    ОдговориИзбриши
  6. Joj vec su poceli da ti se kace smaraci 'pratim me jer ja tebe pratim' :))) I obavezan link ka blogu. Napisi brate nesto pametno pa ce ljudi mozda da ti klinu na nik, a ne ovako.

    Imam samo jedan i to iz linije Elegant. Prelepa prljavo-roze bojica. Gust, lako se maze. Sad koliko traje, pojma nemam, jer obavezno ispod imam podlogu pa preko zastitu pa valjda potraje duze nego obicno. Kod Kineza nemam naviku da gledam lakove. Znas da je meni glavni snabdevac teta Bilja. :))) Ne znam sta ona sve ima od ovih ali kad ti treba neki, meni nije tesko da se prosetam do njene tezgice.

    ОдговориИзбриши
  7. Sad se setih da si mi rekla i prosli put. Pa dobro, ako treba elegant, vicite. :))

    ОдговориИзбриши
  8. Obozavam Gabrini lakove, meni ne smeta miris, nisam ni primecivala da je jaci nego kod drugih lakova. Omiljeni mi je 324, najsavrsenija crvena. Imam ih bas dosta, oko 25 a imam i one Elegant koji su isto dobri. Kod Kineza je supeeeer izbor, pogotovo u radnjici u novom delu, u prizemlju, levi ulaz, predzadnji lokal. :))))

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман20.3.12. 10:43

    Gabrini lakovi su super.Imate ih i na Cvetkovoj pijaci kod jednog coveka sto prodaje kozmetiku.I kostaju 60-70 dinara.Tu sam kupovala Gabrini elegant.I ja koristim ovu nijansu Gabrini multivitamin 324 i odusevljena sam.Imam i crni multivitamin i toplo ga preporucujem :)A bas sam danas kupila tirkizno- plavi Gabrini elegant M 02 jer je ta boja hit ovod proleca :)))))

    ОдговориИзбриши
  10. Devojke,
    hvala vam puno na savetima i što pišete gde sve Gabrini lakovi mogu da se nadju! Svaka informacija je zlata vredna. :)

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман26.5.13. 15:30

    Imam desetak Gabrini lakova i u poslednje vreme samo njih kupujem. Kod Kineza su 80 dinara, meni licno nista ne smeta :) Super su.

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман14.4.15. 13:13

    Dok nisam procitala ovo nisam ni primetila za miris :D imam dva gabrini laka i iskreno za taj novac super su. elegant provitamin nailpolish gabrini mi je super roze je non stop ga mackam znaci lako se nanosi osusi se u par sekundi sto nisu ni avon lakovi mogli znaci superiska....otkrice definitivno a dobila sam oba tako da ne znam cenu al cula sam da su smesni. kupicu u jos dosta boja sigurno... :D

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман15.5.23. 10:30

    Dobro jutro.Kako mogu doci do Briliant kolekcije lakova B19 i drugih

    ОдговориИзбриши

Hvala što izdvajate vreme za komentare. Imajte u vidu da je ovo ameterski kutak i da su fotografije i tekstovi pisani u tom kontekstu, pa često nisu savršeni, ali to i nije cilj ovog bloga. Svaki savet, ideja, preporuka, pa i kritika su dobrodošli ako su iskreni. :)