Странице

19. 3. 2012.

Essence colour & go - Ultimate Pink 08





Kada sam pre par meseci došla kući sa super ulovom u vidu par novih lakića, mahom iz Essence colour & go kolekcije, Ultimate Pink je bio prvi bez koga sam ostala. Ne zato što sam ga do sada neprestano mazala, pa potrošila, već zato što sam iz prve primetila sjaj u očima kada ga je seka ugledala. To je ona druga koja radi ovaj blog sa mnom, čije swatcheve ćete u daljem delu posta moći da vidite, a recenziju da pročitate. Dakle, odmah je postao njen, tu nije bilo dalje priče, kao dete kada dobije čokoladu ili novu igračku, tako se obradovala ovoj roze boji, a mislim da oduševljenje nije spalo ni posle nekoliko korišćenja.




Bočica sadrži 5 ml i prilično se lako nalazi u svakom DM-u. Lak je gust i kremast već na prvo mazanje, ali se vide potezi četkicom i na pojedinim mestima nokat može blago da se providi na svetlu. Pokrivenost je zato nešto slabija, pa je i za kratke nokte potrebno naneti dva sloja. Na donjim slikama je prikazan samo jedan. Kada se nanesu dva sloja boja je za nijansu tamnija, ali pošto je lak gust, nokti izgledaju jače i popunjenije. Ipak, sa dobrim top coatom ne gube sjaj. Četkica je deblja i može sa njom lepo da se barata. Istina, možda bi bila još bolja da je samo malo duža, ali nećemo preterivati, dobra je i ovako. Lak se suši prosečno dugo i ne pravi problem prilikom skidanja; postojanost je korektna, izdržava na noktima četiri do pet dana. Zapravo, glavni nedostatak Ultimate Pink laka, kao i većine drugih iz Essence colour & go kolekcije, ogleda se u brzini kojom se on zgrušava u bočici, pa uprkos mililitraži koju ima, nemoguće ga je koristiti čim se do pola potroši. Toliko se zgusne i pretvori u žvakastu masu da sa njim više ništa nije izvodljivo. Preporučuje se eventualno razblaživanje nekim namenskim sredstvom, ali to nismo pokušavale. Vidim da se većina devojaka iz našeg okruženja slaže sa tim, te naš slučaj nije redak. Pisaćemo i o drugim bojama, videćete da se to konstantno dešava u "colour & go" kolekciji. No, ako uzmemo u obzir da mu je to jedna jedina prava mana koju ima, a da je boja i više nego predivna i izuzetno intenzivna, onda možemo da zažmurimo na jedno oko.

Proleće je skoro pa došlo i Ultimate Pink upravo sada dobija svoju pravu svrhu. Barbie boja ovog laka vrlo lepo izgleda na suncu, a osim kombinovanja sa svetlijom (prolećnom) garederobom, može odlično da posluži kao kontrast potpuno crnoj ili beloj odevnoj kombinaciji koju će svojom jačinom "razbiti" i osvežiti.








8 коментара:

Hvala što izdvajate vreme za komentare. Imajte u vidu da je ovo ameterski kutak i da su fotografije i tekstovi pisani u tom kontekstu, pa često nisu savršeni, ali to i nije cilj ovog bloga. Svaki savet, ideja, preporuka, pa i kritika su dobrodošli ako su iskreni. :)